Borgerligt i Falköping efter sluten omröstning

Det blir borgerliga ordföranden i alla nämnder i Falköping, detta efter att socialdemokraterna flera gånger fick hela kommunfullmäktige att genomföra slutna omröstningar om hur nämnderna skulle se ut, och vilket block som skulle ha ordförandeposten.

Den borgerliga alliansen sin sida och socialdemokraterna, vänster och miljöpartiet å andra sidan höll hårdnackat på sina kandidater. Och vid omröstningen valde de två Sverigedemokraterna att rösta med den borgerliga alliansen, vilket gav den borgerliga sidan segern. Nu är majoriteten i nämnderna deras samt ordförandeposterna.

- Den här situationen är ju inte alls bra. Att man ställer två sådana förslag mot varandra, säger centerpartistiska kommunalrådet Ulf Eriksson.

Men allt krångel och osäkerhet i att låta Sverigedemokraterna bestämma i kommunpolitiken vill Ulf Eriksson helst slippa i fortsättningen. Nu är det kommunikation mellan blocken som gäller, menar han.

- Att ha en situation där man inte riktigt vet om det man lägger förslag på kommer att bli ett beslut, det är naturligtvis en jobbigare situation. Man får helt enkelt ta och lyssna på varandra och lägga förslag så att vi kan komma fram till bra förslag i alla fall, säger Ulf Eriksson.