Kommunalråd i Hjo oroas inte över låneskuld

Kommunalrådet Torbjörn Birgerson (fp) i Hjo oroas inte över, att kommunen måste låna upp 60 miljoner kronor för att bygga om Centralskolan och bygga nytt äldreboende. - Vi måste börja låna lite pengar. Hjo kommun har trots allt en relativt liten låneskuld, säger Torbjörn Birgerson.
Hjo kommun har i dag nästan inga låneskulder alls. Senaste åren har Hjo gjort besparingar i de kommunala verksamheterna, och därigenom fått ett plusresultat i kommunens budget på över tio miljoner om året. Det är de pengarna som nu ska användas för att betala räntor och amorteringar på investeringarna i ny skola och nytt äldreboende. Den nya Centralskolan behövs för att ta hand om 90-talets stora barnkullar. - Jag delar inte ekonomichefens uppfattning att det här kommer att påverka andra verksamheter, säger Torbjörn Birgerson. Dessutom kommer inte vår rating (kostnaden för att låna pengar) att påverkas av upplåningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista