SLU storsatsar på rehabilitering

Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, i Skara planerar en storsatsning på att bygga ett rehabiliteringscentrum för hundar och hästar. 16 miljoner kronor ska investeras i att bygga om den gamla Brogården i Skara. Margareta Stigson, platschef vid SLU i Skara räknar med byggstart under 2007, om SLU:s ledning och regeringen säger ja till satsningen.

Det är privata entreprenörer som kommer att skriva hyresavtal med SLU och flytta in i de nya lokalerna för rehabilitering och friskvård av hundar och hästar som ska byggas på SLU:s mark. Här kommer bland annat veterinärer och djursjukvårdare som fått sin utbildning inom SLU att driva egna privata kliniker.

- Det är en väldigt stor satsning för SLU i Skara, säger Margareta Stigson.

Den här verksamheten är en tillväxtbransch eftersom allt fler personer skaffar sig hund, eller häst. Den kan också locka fler studenter, lärare, företagare och forskare till högskoleområdet, Campus, i Skara.

Så sent som för tre år sedan utreddes SLU:s framtid i Skara och verksamheten var nedläggningshotad på grund av dålig ekonomi. Men 2004 kom vändningen med en ny attraktiv utbildning som lockar många sökande.

- Vändningen kom nog i och med att vi fick beslutet om det nya programmet etologi och djurskydd. Under en treårs period ska vi även fördubbla antalet studenter, vi börjar nu närma oss ett mål på 400 studenter, säger Margarets Stigson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".