Oro bland äldre när Konsum i Falköping stänger

Till årsskiftet stänger Coop Konsum sin butik i Falköping. Det blir främst äldre personer och personer utan bil som drabbas när de mindre livsmedelsbutikerna i centrum stänger. Det hävdar i alla fall många av de kunder som Radio Skaraborg pratat med.

Sonja Göransson bor alldeles intill och kallar butiken sitt ”skafferi”. Men nu när den stänger får hon leta en ny livsmedelsaffär. Troligtvis får hon ta bilen, säger hon.

- Vi har ju tur som har bil, för dom som inte har det så blir det väl att ta bussen eller att bekanta kan hjälpa till, säger Sonja.

Anita Rehnkvist som har ett mångårigt engagemang i kooperativa förbundet tror också att det är de äldre som förlorar på att butiken stänger, både när det gäller tillgängligheten och den sociala samvaron.

- Jag sörjer mest för dom gamla, det finns dom  som bara kan ta sig från läkaren på andra sidan vägen och hit för att träffa kompisar och handla lite. Det är deras dagsutflykt, säger Anita Rehnkvist.

Kerstin Ågren hör till dem som regelbundet tittar in i butiken och hon är bekymrad över stängningen.

- Vi är många som är här och handlar varje dag. Det finns ingen annan butik som har mjölk och så. Det får bli att ta bussen till en annan butik, men det kostar ju 15 kronor per resa så det blir dyr mjölk, säger Kerstin.