Villa överlistade Sandviken

Villa Lidköpings taktiska upplägg höll.
På lördagen kunde nästan 1 500 åskådare på Lidköpings isstadion se dem vinna elitseriematchen mot Sandviken med 3-1.
– Det är något nytt på gång i laget. Det känns i omklädningsrummet och på träningarna. Fortsätter det såhär tror jag att det kan bli ett guld inom några år, sa tvåmålsskytten Stefan Nordén.

Det var kamp och laganda som präglade Villa Lidköpings spel. Inför matchen hade Villa bestämt sig för att försöka minimera ytorna för Sandviken och se till så att SAIK fick spela framför hemmalaget.

- Det var för att SAIK vänder hem, vänder hem och vänder hem i sitt spel.  

Taktiken fungerade, åtminstone de första 30 minuterna tills att isen blev dålig.

– Då fick vi ställa om igen eftersom SAIK bara spelar efter hur isen är. Vi fick fina lägen där.  

Men några mål blev det inte.
Bättre blev det när andra halvlek sedan började på nyspolad is. Nästan omgående gjorde Martin Arvidsson 1-0 för Villa. Bara minuterna efter det blev ställningen 1-1, sedan Patrik Nilsson satt bollen i nätet.

-Efter det klev vi in igen och gjorde 2-1. Sedan kom 3-1 nästan som ett brev på posten, säger Stefan Nordén, som vad glad över att ha kunnat göra de båda de målen och över vinsten:

- Det är fantastiskt för laget och hela Lidköping att få ta en seger mot Sandviken, som Villa kanske inte slagit på några år nu.

Nordén är också mycket optimistisk både inför resten av elitserieomgången och kommande säsonger:  

– Alla de nya killarna är jättebra. Det kommer att bli många fina år för Lidköpingspubliken. Detta är killar som vill något och som brinner för att lägga de kommande tio åren på detta. Det är det som behövs!