Succé för musikalen Copacabana

Musikalen Copacabana hade premiär på Skövde stadsteater på lördagskvällen. 
Vår recensent sammanfattar den som en magnifik föreställning som tog andan ur publiken.

Barry Manilow skrev hitlåten Copacabana tidigt på 70-talet. Därefter kom musikalen med samma namn. Det handlar inte alls om den berömda badstranden i Rio de Janeiro utan om nattklubben Copacabana dit landsortstjejen Lola som söker sej för att göra scenkarriär.  

Vi följer hennes öde under två mäktiga akter fyllda av imponerande dansnummer och lysande sånginsatser av bland andra Ulrik Arturén som bartendern Tony och Helena Ohlson i rollen som Lola.

Regissören Bo Westerholm och koreografen Yvonne Strömer har lyckats sätta en otroligt proffsig touch på hela ensemblen och det som dessutom tilltalar ögat är en klädprakt av högsta klass signerad kostymdesignern Robin Karlsson.

Generellt skulle jag vilja säja att sångarna och dansarna är bättre än själva pjäsen. Erik Lund som nattklubbsgangster från Havanna och hans stjärnartist Conchita spelad av Helen Froh-Årjes är som gjutna för sina rollkaraktärer. Lägg därtill mycket underhållande Copacabanaboss i form av Lennart Lundqvist… Det är en mäktigt medryckande musikal som fick högsta betyg av publiken. Mitt betyg blir fyra radioapparater av fem möjliga. Det är en förstklassig musikupplevelse!

Carl Thulin, SR Skaraborg.
carl.thulin@sr.se