Radio Skaraborgs reporter Jens Prytz vid ett av alla nedfallna träd.

Nedfallna träd på vägar i Skaraborg

Vid elvatiden på söndagsförmiddagen började nedfallna träd ställa till ordentliga problem i Skaraborg. Då var det främst vägar runt Skara, Lidköping och Tidaholm som drabbades.
Någon timme senare hade stormfällningarna även flyttat norrut, till vägar runt Mariestad och Gullspång.

På väg 26 blåste träd ner över vägen både söder om Mariestad och runt Otterbäcken utanför Gullspång. På Torsö har träd blåst ner över vägarna, och väg 200 blockerades av träd på flera ställen, både söder om Töreboda i höjd med soptippen och strax norr om Väringskorset där både träd och en luftledning fallit ner över vägen.

Väg 44 norr om Götene var vid 13.30-tiden blockerad av träd, och på ”raka linan” mellan Skövde och Lerdala låg också flera träd på vägen vid samma tidpunkt.

I Folkets park i Tibro noterades på söndagsförmiddagen 15 omkullblåsta träd.

Tidigare under söndagen har vägen mellan Falköping och Vara drabbats, liksom väg 184 mellan Falköping och Lidköping.
Anders Hage från Vägverket hade vid tolvtiden röjt undan flera träd mellan Vinninga och Lidköping. Han är bekymrad över att så många ger sig ut i trafiken trots varningarna.
- Ge er inte ut på vägarna. Det är livsfara att ge sig ut med alla fallande träd, säger Anders Hage.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".