Kd-politiker i Skövde gör avbön om porr

Kristdemokraten Teres Kirpikli från Skövde tar tillbaka sitt uttalande, att det ska visas mer porr på TV för att få fart på barnafödandet i Sverige. - Jag ångrar mig fullt ut. Det jag gick ut med är emot mina egna värderingar. Jag kan inte fatta hur jag kunde göra det, säger Teres Kirpikli.
I går kväll träffade hon Kristdemokratiska kvinnoförbundets riksordförande, Ulla-Britt Hagström (också hon från Skövde). Med på mötet var också Conny Brännberg (kd), som är ordförande i kommunfullmäktige i Skövde. Efter mötet gör Kirpikli nu avbön och blir tills vidare kvar i partiet. - Det blir hårdare att få vara kvar i kvinnoförbundet. Jag har ju varit med och arbetat fram deras handlingsprogram, säger Teres Kirpikli, som för närvarande är Kristdemokratiska kvinnoförbundets ordförande i Skövde/Skaraborg. Hon driver också en personvalskampanj till riksdagen. Kvinnoförbundet har möte den 27-28 september. Det finns redan partikollegor, som kräver hennes avgång.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".