Konstchefen tagen ur tjänst: "Jag vet att jag är kontroversiell"

Chefen för konstmuseet i Skövde, Lena Holmstrand Krüger, har utan förvarning tagits ur tjänst.
Hon fick beskedet i måndags, men någon formell förklaring har hon inte fått.
- Man har talat om att jag inte är kompetent, men att det skulle gå så här långt hade jag aldrig trott, säger Lena Holmstrand Krüger.

I snart fyra år har Lena Holmstrand Krüger varit chef för Skövde konstmuseum. Hon tycker att hon under de åren har lyckats sätta Skövde på den nationella konstkartan.
Även tidigare har hon låtit tala om sig, bland annat i samband med utställningen Skapelser i kyrkorna i Skaraborg år 1995. En del församlingar valde då att kasta ut konstverken, som de inte ansåg hörde hemma i kyrkorummen.

- Jag är väl medveten om att jag är en kontroversiell person, men genom detta har jag också uppnått en hel del, säger Lena Holmstrand Krüger.
Varför hon har tagits i tjänst har hon inte fått någon förklaring på, och de ansvariga i Skövde kommun vill heller inte kommentera fallet.

Kulturnämndens ordförande Douglas Hjalmarsson säger till Radio Skaraborg att det hela är tragiskt, men att det framför allt är ett personalärende och inte en fråga för politikerna.

Han räknar dock med att få ytterligare information i samband med kulturnämndens sammanträde sent på onsdagseftermiddagen.