Dansande brandmän i ny film från Vara

Fem brandmän har dansat sig in i filmen ”Vara in motion”. Filmen är ett projekt av koreografen Veera Suvalo-Grimberg och filmaren Kia Nordqvist. De har spelat in rörelser i hela Vara från såväl djur och människor som maskiner. Och inslaget med dansande brandmän har redan rönt stor uppmärksamhet.

- Hela staden är koreograferad, säger Veera Suvalo Grimberg om filmen. Det är i första hand vanliga människor som är med, det är inte många ”riktiga” dansare som kommer synas i ”Vara in motion”.

- Vi försöker göra livet lite roligare genom att få människor att se sina rörelser som dans.

Brandmännen visade upp sig redan i december i Vara konserthus, men publiktrycket var stort att få se dom igen. Och idag var det dags igen, denna gången på Stora Torget i Vara. Iförda ringbrynjor och med brandbilar som fond genomförde de fem dansande brandmännen numret som är en blandning av enkla danssteg och vardagsrörelser. Och denna gången var programmet ”Sverige” från Sveriges Television där och spelade in dom.

- Det är inte många artister som redan andra framträdandet är med i tv. Så det har gått fort, säger Peter Persson, en av Räddningstjänstens nya dansstjärnor.

Filmen ”Vara in motion” har premiär den 27 mars på Vara konserthus.