Ovädret förskonade Skaraborg

Helgens blåsväder skonade Skaraborg.
Antalet strömlösa steg till 500, några träd föll över vägen och en handfull trafikolyckor inträffade men ingen skadades allvarligt.

Snöfallet under lördagen gav ett besvärligt väglag som ledde till några olyckor. Bland annat körde en bil vid 17:30 av vägen på riksväg 49 utanför Igelstorp. De fem personerna som fanns i bilen chockades men fick inga fysiska skador.  

Ett tiotal nedfallna träd gav vika för blåsten och föll ned över vägbanor. Några rapporter om skadade eller trafikköer fanns inte på söndagsmorgonen.  

På lördagen steg också antalet strömlösa på nytt. Ungefär 500 hushåll i Gullspång, Kymbo och Dagsnäs drabbades. På söndagsförmiddagen hade hälften av dem fått tillbaka strömmen igen.   

Sammanfattningsvis kan man säga att ovädret gick söder och väster om Skaraborg den här gången. I Sjuhäradsbygden, Göteborgstrakten och Uddevalla är tusentals är utan ström. I Uddevalla uppmättes det vindhastigheter på över 30 sekundmeter och Uddevallabron stängdes av. Först på söndagsförmiddagen släpptes trafiken på igen.   

Även i Värmland var trafikproblemen omfattande, främst eftersom det där föll mellan tio och 20 centimeter snö och plogbilarna inte hann med.