Ny turismanläggning ska locka inflyttare till Karlsborg

En tom och övergiven bensinmack där riksväg 49 korsar Göta Kanal ska byggas om för två miljoner kronor för att bli ett nytt dragplåster som ska locka turisterna att flytta till Karlsborg.
– Kanske kan vi locka några av semesterfirarna att flytta till kommunen, hoppas turistchefen Jan Dahlqvist i Karlsborg.

Karlsborgs nya center för turism och näringsliv ska stå klart i maj.

Det byggs utmed väg 49, alldeles intill kanalen. Här finns redan restauranger på båda sidor av vägen, båthamn, camping och båtplatser.

Idag finns turistbyrån vid vandrarhemmet utanför fästningsvallen. Men med det nya läget hoppas turistledningen och kommunens näringslivsutvecklare att kunna visa upp bättre vad Karlsborg har att erbjuda i form av boende, skolor och omsorg.

Med tanke på att turismen ökade sin omsättning med mellan 15 och 25 procent under sommaren i fjol, så ligger satsningen helt rätt i tiden.

– Den gångna sommaren var ju helt sanslös med undantag för guideturerna och museet som hade svårt att locka in besökarna i värmen, säger Jan Dahlqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".