Ventelo i Skövde utökar allt mer

Den relativt okända telekomoperatören Ventelo, med huvudkontor i Skövde, växer mycket kraftigt genom att sälja mobiltelefon- och datatjänster, och behöver nyanställa personal igen.

- Vi har nischat in oss på lösningar för små och medelstora företag, något som de stora företagen missar, säger VD Anna Philipson.

Ventelo Sverige sålde i fjol telefon- och datatjänster för 1,5 miljarder kronor till i huvudsak företag, en ökning med över en miljard under de senaste fyra åren. Detta trots mycket hård konkurrens från de övriga teleoperatörerna, som Telia, Telenor och Tele2.

På grund av framgångarna behöver ytterligare fem personer nyanställas på bland annat kundtjänsten vid huvudkontoret i Skövde, där det totalt finns 110 anställda.

Ventelo ägs av anonyma stiftelser och banker i utlandet, men VDn Anna Philipson är inte rädd för att det bara handlar om så kallade ”kvartalskapitalister” som snabbt vill ta hem sin vinst och sen lämna Skövde.

- Det finns ändå människor bakom som har ett intresse för bolagets framtid och som engagerar sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".