Kommunen säger nej till bredbandsbyggare i Lavad

Det blir inget räntefritt lån till de boende i Lavad som vill installera bredband. Den ekonomiska föreningen i Lavad som driver på byggnadet av ett optiskt fibernät vill att kommunen ställer upp med ett räntefritt lån på 25 000 kronor per hushåll, men kommunstyrelsen i Lidköping säger nej till förslaget.

- Det hade varit bra eftersom vi kunnat minska priset som varje hushåll nu får betala bara för att få bredbandskabeln. Märk väl att det bara är själva fiberkabeln som kommer kosta 200 kronor i månaden sen måste vi ju också betala för vad den ska innehålla. Om vi ska ha internet eller kanske också så kallad IP-TV, säger Stellan Eriksson som är ordförande för röreningen Lavad Fiber i hemmet.

Kommunen lånar idag inte ut pengar till några andra föreningar och enligt kommunalrådet Kjell Hedvall skulle ett sådant lån ställa till problem ur rättvisesynpunkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".