Brämhults köper juicefabrik i Axvall

Sveriges näst största juiceföretag, Brämhults juice från Borås, har köpt det juiceföretag i Axvall som i december gick i konkurs. Och möjligen kan de som förlorade jobben i konkursen nu återanställas.

Bolaget JP Fresh Company AB gick i konkurs efter bara fyra månaders juciepressande i Axvall. Vad Brämhults betalade för anläggningen vill Tomas Gustafsson inte säga.

Brämhults kommer att använda anläggningen dels till nysatsningar på extra nyttiga fruktjuicer, men också för att täcka upp fabriken i Borås.

I Axvall jobbade knappt tio personer och i första skedet kommer de inte återanställas.

- Så fort vi får igång produktion kommer vi rekrytera fler människor och kommer då i huvudsak tillfråga dem som jobbat i fabriken, säger Tomas Gustafsson.

Brämhults VD säger att anläggningen i Axvall har kapacitet att producera uppemot tre miljoner liter och om man når den produktionen rör det sig om att anställa mellan sex och tio personer.

Produktionen i Axvall kan tidigast vara igång i månadsskiftet mars/april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".