Granqvist vill att Tidaholms kommun investerar i stadshotellet

Vinhandlaren Lennart Granqvist i Tidaholm har investerat 35 miljoner i ett nytt vinkontor i staden, men bristen på hotellrum kan hämma hans planer på att dra många vin- och matintresserade till Tidaholm. Nu hoppas Lennart Granqvist på att kommunen vill medverka till att bygga ut Stadshotellet.

Lennart Granqvists nya vinkontor, som invigdes i oktober, har redan tvingats tacka nej till flera större sällskap, bland annat Volvos ledningsgrupp, för att rummen inte räckte till.

I dag ägs och drivs Stadshotellet av Rolf Ekström och hans fru. Granqvist och Ekström kommer nu att ta upp bristen på hotellrum i Tidaholm vid det nästa mötet i besökningsnäringsgruppen i kommunen, där kommunledningen ingår. De ska också kontakta de större industrierna för att få kommunen att medverka till att hotellet byggs ut.

Det finns bara 24 rum, varav elva dubbelrum på det anrika Stadshotellet i Tidaholm. Enligt hotellchefen Rolf Ekström behövs det ytterligare 20 dubbelrum i en ny flygelbyggnad, vilka beräknas kosta 10 miljoner att bygga. Ekström hoppas att kommunen betalar bygget och sedan hyr ut den delen till Stadshotellets ägare till en rimlig hyra, ett upplägg som finns i en del andra kommuner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".