Föräldragrupper oense om Forsenskolan i Tidaholm

Forsenskolan i Tidaholm måste byggas om i grunden, men åsikterna går isär om hur den nya skolan ska se ut. Politikerna vill ha en skola för alla åldrar, men det vill inte föräldraföreningarna.

Birgitta Eriksson har två barn som går på högstadiet på Forsens skola. Hon vill se en renodlad högstadieskola, för hon är rädd att större barn kan ha dåligt inflytande på de yngre.

- Barnen börjar att röka och slutar att använda cykelhjälm. De slutar att vara barn helt enkelt. Det säger Birgitta Eriksson.

Monika Ek-Remmert är ordförande i  föräldragruppen på Forsenskolan och hon vill istället att det ska vara en skola för barn i klassarna 4 till 9. Hon menar att med en ombyggnad också av utomhusmiljön med en aktivitetspark för barn i de åldrarna så är det bästa alternativet. Och hon tror att politikernas egna förslag om en skola från förskola upp till niondeklass kan utarma landsbygden i Tidaholm.

- Då kommer landsbygdskolorna att reagera, för de vill ha kvar barnen så länge som möjligt. Vi efterlyser en strategi, ett mål eller vision från politikerna i kommunen att tror man på inflyttning till kommunen så bygger en flexibel skola för det eller stor tror man att det blir färre skolbarn och då bygger man för det.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".