Skara skolscen får kritik av Skolverket

Nu får Skara skolscen kritik av Skolverket. Kritiken är mot styrelsen i stiftelsen som driver skolan, och gäller bland annat en ansökan om statligt bidrag som inte kommit in i tid. Skara skolscen har nu fått tre veckor till på sig att komma in med sin ansökan om statligt stöd för utbildningen.

- Det är klart att det är allvarligt att vi inte skickat in i tid, men vi har en väldigt liten administration. Förr hade vi hjälp av skolkontoret att formulera ansökan, men det har vi inte längre. Det säger Karl Erik Appeby, ordförande i styrelsen.

Kritiken från Skolverket handlar inte bara om att skolscenen varit sen med en ansökan. Skolverket påpekar också den turbulenta tid som varit där när skolan flera gånger hotats av nedläggning.

Skolverket skriver att man hade stora förhoppningar på framtiden för skolan och på den nya styrelsen som valdes för två år sedan, men nu tycker Skolverket att styrelsens ordförande Karl Erik Appeby har stått för en alltför stor del av arbetet i stiftelsen.

- Den kritiken är orättvis, för många i styrelsen har deltagit i arbetet på olika sätt. Vårt stora bekymmer är bristen på pengar, inget annat, säger Karl Erik Appeby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".