Oseriösa smyckesförsäljare i Skaraborg

Polisen varnar för oseriösa smyckesförsäljare som verkar i Skaraborg. De rör sig över ett stort område och senast idag har de haft försäljning utanför en stormarknad i Skövde.
Försäljarna har glimmande smycken att erbjuda, men den som tror sig köpa billigt guld blir besviken för en analys av en ring visade att det rörde sig om mässing. Polisen har förhört några av försäljarna, men det har inte gått att bevisa bedrägeri eftersom språkförbistring gör det omöjligt att säga om smyckena verligen sålts som guld. De senaste två veckorna har polisen fått in flera anmälningar om smyckeshandlarna som använder en mycket energisk försäljningsteknik. Det har också hänt att de försökt byta till sig bensin mot smycken. Försäljarna har bland annat hållit till utmed E20 norr och söder om Skara och vid riksväg 44 mellan Grästorp och Lidköping. Och så sent som vid lunchtid idag i Skövde.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".