Nya spelare i Falköpings KIK

Fotbollslaget Falköpings KIK har till slut gjort klart med sina första nyförvärv inför premiären i damallsvenskan. Therese Larsson och Emma Eriksson heter de nya spelarna, som kommer från Holmalunds IF.

Tränaren Krister Engström säger så här om nyförvärven:

- Det är en forward, yttermittfältare i Therese Larsson, en snabb djupledsspelare som vi fått till oss. Emma Eriksson är väl en defensiv innermittfältare och kanske också en offensiv innermittfältare.

Om nyförvärven kommer gå direkt in i laget är för tidigt att säga menar han.

- De har gjort tre träningar hos oss och det får ta sin tid. Men det är helt klart intressanta spelare, säger Krister Engström.

Falköpings KIK har haft svårt att hitta förstärkningarna inför premiären i allsvenskan. Enligt Krister Engström kan det beror på flera saker. Han tror att många spelare inte vill flytta på sig av sociala skäl. men han säger också att många spelare hellre väljer lag som spelat ett tag i allsvenskan eftersom nykomling historiskt sett har haft det svårt i den högsta serien.

Krister Engström är nöjd med nyförvärven men skulle gärna se fler nya spelare i laget.

- Någon ytterligare förstärkning är väl en önskan, men nu har vi det vi har och det jobbar vi jättehårt på för att förbereda oss för den 11 april, säger Falköpings tränare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista