Charley’s tant finslipas i Mariestad

Just nu finslipar Skövde Operettsällskap den klassiska farsen Charley’s tant på teatern i Mariestad. Nästa helg är det premiär.
Huvudrollsinnehavaren Kjell Kindbom jobbar på att hitta det rätta tonfallet. Han ska nämligen spela både kvinna och man:
– Tonfallet beror på vem hon pratar med. Pratar hon med killkompisarna så låter hon som vem som helst, men ibland måste hon förställa sig och då blir hon lite mer feminin, skrattar han och illustrerar de olika rösterna.

Charley’s tant är en klassisk fars placerad i Oxford College miljö. Den skrevs 1892 av Brandon Thomas och handlar om Charles Wykeham och hans kamrat Jack, som använder Charles tant som förevändning att bjuda in två unga damer på te. När tanten sedan meddelar att hennes besök kommer att skjutas upp övertalas deras kamrat Babbs att spela henne. Charles och Jack är med andra ord beredda att gå långt för att genomföra tepartyt… 

Farsen har spelats många gånger bland annat med Anders de Wahl, Nils Poppe och Sven Lindberg i tidigare uppsättningar i Sverige. Nu har det alltså blivit Skövdes Operettsällskaps tur, med Kjell Kindbom i rollen som Babbs och Johanna Blom som spelar en ung dam som är kär i honom.  

Charley’s tant innehåller en hel del sånginslag och spelas sex gånger i Mariestad innan förställningen flyttas över till Skövde för två föreställningar i slutet av mars.

Ensemblen i Skövde Operättsällskaps tappning:

Mr Stephen Spittigue - Stefan Krantz

Överste Francis Chesney - Flemming Mouritzen

Jack Chesney - Thomas Nimstad

Charley Wykeham - Peter Thorvald

Lord Fancourt Babberly ”Babbs” - Kjell Kindbom

Brassett- Magnus Dahlén

Donna Lucia d’Alvadores - Mia Whiss

Anny Spittigue - Nicoletta Andersson-Glinatsi

Kitty - Verdun Sandra Helmfridsson

Emily Delahay - Johanna Blom

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista