Stäng av datorn och spara pengar

Energirådgivningen i Falköping och Götene letar nu efter personer som vill få hjälp med att sänka sina energikostnader under det närmaste året. Ambitionen är att kurserna ska komma igång nu i veckan.

- Vi söker olika storlekar av hushåll och olika typer av hus och lägenheter. Kursen kommer att vara som en studiecirkel och där får man lära sig vilken energi man använder och vad den används till. Det säger energirådgivaren Chris Hellström, som har hand om projektet

Projektet ska pågå året ut med en grupp av cirka tio personer i varje kommun. De som deltar ska lära sig hur man sparar energi med små medel. Det kan handla om att byta munstycke till duschen, täta fönstren bättre eller helt enkelt byta ut glödlamporna.

- Det är ju inte meningen att man ska sitta mörker utan om att byta ut armaturer och glödlampor. Det handlar också om små tips som t ex att datorn står på hela dagen, vilket kostar tusenlappar per år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista