Vara kommun passiv när Hells Angels flyttar in

Hells Angels är på väg att köpa en avstyckad jordbruksfastighet i Södra Lundby på Varaslätten. Kommunen vill, men kommer inte att agera.

Kriminella mc-klubbar är förståss inte den typ av företag som kommunen helst vill locka till sig. Speciellt som man nyligen blivit av med högerextrema Nationalsocialistisk front. Trots det kommer kommunen inte att agera.

- Vi får inte förköpa tomten eftersom den är för liten, säger Jan-Eriks Wallin.

Jan-Erik Wallin har bara hört om den påstådda försäljningen av tredje man, alltså inte direkt från ägaren, och han är osäker på orsaken till säljaren planer.

- Vi vet inte om det är ett hot eller bara ett sätt för honom att få ut vad han vill ha för sin tomt.

Förlita sig på polisen
Hells Angels förknippas med kriminalitet och till viss mån också droger. Jan-Erik Wallin anser att grannar och andra som nu är oroliga får förlita sig på polisen.

- Tyvärr finns det ju brister i polisens organsisation i dag. Det här kanske får polisen att vakna upp och avsatta fler poliser åtminstonne till vår kommun, säger Wallin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista