St. Helena tog viktig seger

Skövdelaget St. Helena tog en viktig seger under lördagen mot Sanda från Huskvarna i basketettan inför det stundande serieslutet. 82-79 blev siffrorna i mötet efter en tät avslutning där hemmalaget var starkast.

Bäste poängproducent blev Christoffer Eriksson med 22 poäng.

- Det var en laginsats. Försvaret i andra halvlek var helt perfekt, säger han till Sveriges Radio Skaraborg.

Men matchen startade aningen nervöst från St. Helenas sida. Det var ett ständigt underläge då Sanda låg i ledning med fyra, fem poäng fram till att den första halvleken var till ända. Då hade hemmalaget tagit initativ till flera anfall som resulterade i en upphämtning.

Med ställningen 36 - 37 klev skövdelaget ut i den andra halvan av matchen med ett starkare självförtroende och kunde hänga på den unga Sanda truppen som leddes av den forne basketprofilen Dennis Aulander.

Det blev ett spännande slut. St. Helena fick grepp om gästerna och kunde producera flera viktiga poäng som tillslut gav laget segern.

Det var en nödvändig vinst, då truppen tampas i bottenskiktet av tabellen om att slippa ett eventuellt kval för att försöka behålla platsen i division 1. Men Christoffer Eriksson är hoppfull inför slutet.

- Vi kommer att hålla oss kvar i ettan, avslutar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista