Fängslade Falköpingsborna i Iran kan komma att friges i mars

De två byggnadsarbetare från Falköping som i april förra året dömdes för att ha fotograferat hemliga iranska byggnader sitter fortfarande fängslade i Iran. Nu tror riksdagspolitikern Urban Ahlin att de snart kommer att släppas ur fängelset och förhoppningsvis innan det iranska nyåret 20-21 mars.

För en tid sedan besökte socialdemokratiske riksdagsledamoten Urban Ahlin från Mariestad för andra gången de två männen i fängelset i Iran. Efter besöket hoppas nu Urban Ahlin att Falköpingsborna snart ska friges.

- Det som ska hända är att de släpps ur fängelset, för att de sitter där oskyldigt dömda. Iranierna borde förstå det att tiden har nu gått så långt att man måste göra något åt detta. Det säger Urban Ahlin

- Det finns positiva tecken att fler och fler inser att det är ett misstag och något måste göras åt det. Många myndigheter i Iran tycker att de borde släppas. Jag vet att utrikesdepartementet och fängelseledningen arbetar för en frigivning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista