Gullspångs kommunala bostadsbolag i kris

Gullspångs kommunala bostadsbolag är i ekonomisk kris, som kan sluta med att bolaget försätts i likvidation. Det behövs bland annat en upprustning av det slitna bostadsbeståndet, som riskerar att kosta stora pengar för skattebetalarna. Nu ska det utredas vad som ska göras på sikt.

- Det är fyra olika alternativ som ska utredas. Det säger socialdemokratiska kommunalrådet Carina Gullberg.

Grundorsaken är att bostadsbolaget dels har en del tomma lägenheter, men att man också behöver massor av pengar för att rusta upp bostadsbeståndet.

Vid fullmäktigesammanträdet under måndagskvällen beslutades att bolaget ska sälja de så kallade pensionärsbostäderna i Otterbäcken till en privat intressent som ska bygga seniorboende där.

Men här var politikerna oeniga, den socialdemokratiska majoriteten vann över kommunpartiet, som ville sälja alla bolagets bostäder i Otterbäcken redan nu för att på det sättet få in mer pengar.

Kommunpartiets Bengt Bygdén menar att kommunen nu riskerar att hamna i ett läge där nya skattepengar måste skjutas till bolaget.

- Om man ska göra en investering som håller för framtiden, då måste vi investera 20 miljoner i bostadsbolaget. Det säger Bengt Bygdén från Kommunpartiet vår Framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista