Holmstrand-Krüger slår tillbaka mot kommunen

Nu går den före detta konstmuseichefen Lena Holmstrand-Krüger till motattack, efter att Skövde kommun tvingat henne att sluta.
Hon underkänner kommunens förklaringar om att hon har varit en dålig chef som har fått personalen på museet att må dåligt.
Istället menar hon att alltihop handlar om personliga motsättningar mellan henne och kulturchefen Gunilla Ceder.
– Det här hade aldrig hänt om jag hade varit man, säger Holmstrand-Krüger.

Det var för sex veckor sedan som Lena Holmstrand-Krüger först sattes ur tjänst och sedan varslades om uppsägning, innan hon alldeles nyligen köptes ut. Skövde kommun har hela tiden varit tystlåten om anledningen, fram till på tisdagen då kommunen kallade till presskonferens och berättade att skälet till att hon fått sluta är att kommunen anser att hon har en auktoritär ledarstil och en ovana att ge nedsättande kommentarer till dem hon arbetar med.

- Att göra sådant i offentlig miljö är inte acceptabelt. Hon har även ett sätt som gör att hon inte vill följa de principer och strategier som kommun har, sa kommunalrådet Tord Gustafsson.  

Lena Holmstrand-Krüger slår nu tillbaka och menar att alltihop handlar om att Gunilla Ceder inte gillar henne:

– Jag tror att hon har väldigt svårt att acceptera starka kvinnor som står bredvid henne. Hade jag varit man hade det här aldrig hänt.  

Holmstrand-Krüger menar att deras relation varit särskilt kämpig de sista två åren, trots att de inte haft så mycket med varandra att göra:

– Gunilla Ceder har varit här och besökt mig en gång under mina fyra år. Hon var varit på vernissagerna lite oftare, har då hälsat men har aldrig vågat tala med mig, så hon har på ett mycket fult sätt ignorerat mig. Det är ju faktiskt jag som varit chef och det är faktiskt kutym, om man har lite stil, att man även går fram och talar med chefen som är ansvarig för verksamheten.  

Gunilla Ceder dementerar att det skulle handla om personliga motsättningar.

Kommunen har genomfört två arbetsmiljöundersökningar på konstmuseet i Skövde. De undersökningarna pekar på ett dåligt klimat på arbetsplatsen med en chef som är högljudd och som visar bristande respekt för personalen. Lena Holmstrand-Krüger förnekar inte att hon kan ha haft en temperamentsfull ledarstil:

– Jag är säkert inte en typisk svensk. De 15 år som jag bodde i Centraleuropa har självklart påverkat mig. Jag är väl medveten om att jag har ett temperament, men om jag varit högröstad så har det alltid funnits en anledning, en man har aldrig ifrågasatt anledningen, säger hon.  

Läs också:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista