IFK Skövde i semifinal

Handbollslaget IFK Skövde är i SM-semifinal.
På tisdagskvällen visade laget att det är som allra bäst när det gäller och att de numera har kontroll över spelet också på bortaplan.
Resultatet i den avgörande matchen mot Lugi blev 21-31.

I början av matchen såg det dock mörkt ut för Skövde. Redan efter tre minuter landade Rasmus Wremer fel och skadade sig så illa att han fick gå av planen.

– Det är klart att det kändes nervöst då. Rasmus har ju varit vår bäste spelare hela säsongen. Jag trodde att det skulle påverka oss mer, men vi gjorde en kanonmatch ändå, säger IFK: s målvakt Johan Sjöstrand.   

Det gjorde IFK Skövde verkligen. När det återstod en kvart att spela hade IFK bara släppt in åtta mål. Försvarsspelet fungerade till fullo och bakom stod målvakten Johan Sjöstrand och njöt.

- Det här med bortaplan har varit ett problem länge, men nu knöt vi näven. Lugi såg lite tagna ut, de har ju aldrig kommit så här långt tidigare. Vi är kanske lite mer rutinerade.   

Nu blir det Sävehof som IFK får möta semifinalen.

- Det kommer att bli jämna matcher hela vägen, precis som mot Lugi. Det ska bli kul.

Mycket talar dock för att IFK Skövde kommer att få klara sig utan Rasmus Wremer, som förmodligen skadat ett korsband och i så fall blir borta i månader.

- Vi får jobba med det, men det blir andra som får ta tag i den biten. Jag kan inte göra så mycket åt det, jag som står i mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".