Knarkodlade vill slippa straff

En man från Grästorp som dömts till fängelse för grovt narkotikabrott har överklagat sin dom till Högsta Domstolen, HD. Mannen menar att han borde frias eller få mildare straff på grund av att den cannnabis han odlat inte var så stark.

Grästorpsbon hade odlat sju kilo cannabis på sin gård och har dömts till två års fängelse för grovt narkotikabrott.

Men mannen tycker att han borde frias helt från brott eller få ett mycket mildare straff eftersom knarket inte var så starkt.

THC kallas substansen i cannabis som kan ge missbrukaren ett slags rus. Grästorpsbons cannabis hade en en THC halt på ca 2 procent.

Det tycker Grästorpsbon är så svagt att det knappast kan klassas som narkotikabrott och i vart fall inte som ett grovt sådant.

Riksåklagare Guntra Åhlund anser att Grästorpsbon verkligen gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott och påpekar att  domstolarna med råge tagit hänsyn till THC-halten när de bara dömde mannen till 2 års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".