Falköpingslaget i jubelgruppering.

Premiärseger för Falköpings KIK i damallsvenskan

Den allsvenska säsongen kunde inte inledas bättre för Falköpings KIK. Helt oväntat besegrade laget guldfavoriterna Linköpings FC under onsdagskvällen med 2-1 (2-1, 0-0), inför ofantliga 1404 personer på Odenplans läktare.

Mötet startade med att Falköpings KIK fick finna sig i en defensiv postition. Linköping hade snabba anfall men inte så effektiva för någon utdelning blev det inte. Istället var det FKIK som startade målfacit, där Cecilia Abrahamsson satte 1-0 i åttonde och därefter, nyförvärvet Therese Larsson som snyggt sköt in 2-0 i den 14:e minuten.

- Det var sjukt skönt, säger hon till Sveriges Radio Skaraborg.

Linköpingslaget stod för det mesta av bollinnehavet men hade stora problem när de nådde fram till FKIK:s backlinje som den här kvällen var vässad till en hårt arbetande försvarsbarriär.

Dock hittade en boll in bakom annars duktiga Malin Andersson efter 32 minuter som Linköpings Frida Östberg styrde in efter en slagen frispark från högerkanten.

Men längre kom inte topptippade Linköping. Falköpings KIK gick segrande ur den första allsvenska striden och fick vann de tre poängen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista