Privat äldreboende planeras i Grästorp

Grästorp kan få Skaraborgs första privatdrivna äldreboende.
Kommunen behöver bygga ut antalet äldrevårdsplatser inför framtiden, och lösningen kan enligt socialnämnden bli att ta in en privat vårdgivare i den övrigt helt kommunala äldreomsorgen.

Just nu undersöker socialnämnden om det överhuvudtaget är politiskt möjligt att samla majoritet för ett privatägt äldreboende i Grästorp - och sedan ska också pensionärsföreningarna ta ställning till om deras medlemmar kan tänka sig att flytta till ett äldreboende som drivs med vinstintresse.

– När vi fått in svaren så får vi se om vi vill gå vidare. Det är fortfarande väldigt svårt att se om det här är något för en så liten kommun som Essunga, säger Svante Classon (c), ordförande i Grästorps socialnämnd.   

Enligt Classon är det inte tanken på att tjäna pengar som lockar, utan frågan om det går att få en bättre omsorg med samma summa pengar:

– Idag kan man se på de exempel som finns att det inte är några större ekonomiska vinster man kan göra utan mest kvalitetsvinster, säger Classon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista