62-årig kvinna blev påkörd av tåget

En kvinna från Järpåstrakten omkom sedan hon med bilen kolliderat med tåget på Kinnekullebanan i morse. Det var vid en obevakad järnvägsövergång vid Bryne utanför Järpås som olyckan inträffade. Ombord på tåget fanns 71 passagerare, de flesta ungdomar på väg till skolan.

Kollisionen inträffade vid 07.45.  Den 62-årig kvinnan färdades ensam i bilen och skulle korsa Kinnekullebanan i Bryne utanför Järpås.

- Tåget träffade bilen rakt i sidan på passagerarplats, men tågets tyngd och hastighet gjorde att bilen blev totalförstörd.

Enligt Banverkets pressjour brukar tågen köra i 100 kilometer i timmen på den aktuella sträckan.

- När vi kom stod bilen ungefär 15 meter ut på en åker och tåget stod några hundra meter längre bort, på rälsen i riktning mot Lidköping, säger Räddningstjänstens insatsledare Anders Ydegren. 

I persontåget färdades 71 personer, varav flera skolelever. Skolan gör sig nu beredd att ta emot de elever som kan behöva hjälp att bearbeta händelsen. 

Tågföraren chockades och byttes ut innan tåget strax före klockan halv tio fortsatte mot Lidköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista