Skaraborgare ska utbildas om Sd

Skaraborgarna ska intensivutbildas om Sverigedemokraterna. Det vill socialdemokraterna och fackförbundet ABF som nu genomför utbildning tillsammans med flera fackförbund och den antirasistiska organisationen Expo.

Hundra personer var med på utbildningsdagen i går och även om socialdemokraterna var huvudarrangör så var det inte bara socialdemokrater som fick lära sig mer om hur Sverigedemokraterna ska bemötas i Skaraborg.

- Bland annat fick vi lära oss om hur Sverigedemokraterna bildats och vad de har för historisk bakgrund, berättar Stig Olof Friberg, ombudsman för socialdemokraterna.

På utbildningsdagen fick de också tips från Skåne - där Sverigedemokraterna har en relativ lång historia inom kommunpolitiken - att ta diskussioner med Sverigedemokraternas väljare och inte bara företrädarna för partiet.

Nästa steg är nu att öka kunskapen bland alla skaraborgare och det ska man bland annat göra med hjälp av studiecirklar.

- Expo ihop med ABF har tagit fram ett helt nytt studiecirkelmaterial omkring Sverigedemokraterna och de här frågorna, säger Stig Olof Friberg.

I dag sitter Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i hälften av Skaraborgs kommuner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista