Debatt om infrastrukturen i Väst

Det satsas för lite och inte för mycket på infrastruktur i Västsverige - det var budskapet från socialdemokraternas Monica Green från Skövde i en debatt i riksdagen idag.

Monica Green hade ställt sina frågor till statsminister Fredrik Reinfeldt, som tidigare beklagat sig över alla de vägprojekt som fick stå tillbaka i samband med Trollhättepaketet.

Men Monica Green tycker att statsministern var fel ute och att man behöver satsa på Västra stambanan, E20, E6, riksväg 45 och riksväg 40 samt underhåll av vägarna.

- Det behövs också en bra kommunikation till norra Europas största hamn, Göteborgs hamn, sa Monica Green.

Hon tycker det är beklagligt att de borgerliga röstat nej till högre anslag till infrastrukturen.

Statsministern dök aldrig upp för att ta debatten med Monica Green, istället var det infrastrukturminister Åsa Torstensson som svarade. Hon sade att det just på pågår en översyn och flera utredningar för att pengarna ska användas på bästa sätt framöver.

Flera riksdagsledamöter från alliansen gav sig in i debatten och berättade hur de sett vägar från sina hemlän försvinna från prioriteringslistan i samband med Trollhättepaketet. De drev samma linje som infrastrukturministern.

- Uppenbarligen har Monica Green inte åkt runt om i Sveige och mött de människor som ni har gett andra löfte, som förlorade på detta, sade Åsa Torstensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista