Fritidsbåt på grund i Vänern- räddningsinsatsen tog sex timmar

En fritidsbåt gick på grund i Vänern på söndagen. De båda männen i båten lyckades ta sig i land på en kobbe och larma sjöräddningen. Först efter nästan sex timmar var de räddade.

Vid tolvtiden kom larmet till räddningstjänsten att en fritidsbåt fått maskinhaveri och drivit på grund nordväst om Flatskär i Vänern utanför Gullspång.

De båda männen i båten kunde vada i land på en kobbe, och larma efter hjälp via mobiltelefon. Vädret var dåligt och de gjorde upp en eld för att hålla sig varma.

Räddningsbåten för stor

När räddningstjänsten från Mariestad nådde skäret var det för grunt, så man tvingades rekvirera en mindre räddningsbåt från Gullspång. Först vid sextiden på eftermiddagen var de båda männen räddade. Välbehållna men lite nedkylda.

-Det tyckte att det var skönt att de hade blivit undsatta, men att det var lite förargligt det som hade hänt, säger brandförman Anders Helgesson på räddningstjänsten i Mariestad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista