Överöst med slaktavfall

Scans slakteri i Skara har anmälts till Arbetsmiljöverket efter en incident med en avfallskanon som sköt ut slaktavfall mot slakteriets personal.

En avfallskanon som, när den fungerar, transporterar slaktrester från slakteriet till en avfallssilo drabbades av problem och gav personalen vid maskinen en obehaglig överraskning.

Platschefen i Skara Fredrik Jönsson säger till Sveriges radio Skaraborg att den tryckluftsdrivna kanonen drabbades av ett okänt tekniskt fel, som gjorde att slaktavfallet sköts ut bakåt mot personalen med väldig kraft.

En del av personalen fick resterna över sig, men ingen skadades vid incidenten.

Livsmedelsverket, som gjorde anmälan till Arbetsmiljöverket, skriver att ”den psykiska skadan att bli översköljd med kasserat livsmedel, som dessutom jäst över helgen, är obeskrivbar”.

Enligt Arbetsmiljöverket kan det nu bli aktuellt för företaget att förtydliga de skriftliga regler som gäller för personal som hanterar avfallskanonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista