Gymägare ringde polisen vid flera tillfällen om knivmannen

Den misstänkte knivmannen i Tibro tränade regelbundet på ett av gymmen.

Flera gånger ringde gymägaren Carl Ahlander till polisen och bad om hjälp att få bort mannen som ofta var aggressiv och hotfull.

De larmen var förgäves, mannen blev aldrig omhändertagen.

Carl Ahlander tycker att det känns olustigt att det måste hända nåt allvarligt innan samhället agerar.

- Flera gånger under hösten har jag fått intrycket av att han varit påverkad och då har jag ringt polisen, säger Carl Ahlander.

Tre gånger har gymägaren ringt till polisen för att få mannen omhändertagen, men det har inte lyckats.

- En gång sa polisen att de skulle komma och hämta honom. De fick då exakt tid när han var på gymmet vid ett träningspass, men polisen dök aldrig upp.

Carl Ahlander tycker att det är typiskt för Sverige ingen ingriper förrän det är försent och något allvarligt inträffar.

- Det är ju beklagligt att inget har gjorts, eftersom jag har ringt så många gånger och påpekat att mannen har varit påverkad av något.

Den misstänkte mannen hade ett uppehåll med träningen på gymmet, men i måndags morse var han där bara timmar innan han knivskar ett antal personer.

- Enligt mina anställda som jobbade då så var han väldigt förvirrad. Han flaxade runt inne på gymmet och var inte alls i något bra skick, säger Carl Ahlander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista