Götene kritiserar utredning om Hovby flygplats

Götene kommun kräver att få komma med synpunkter till Miljödomstolen, angående trafiken vid Hovby Flygplats. - De har inte varit i kontakt med vare sig Götene kommun eller de boende i närheten av flygplatsen, säger Lars-Inge Knutsson, stadsarkitekt i Götene kommun.
När Lidköpings kommun köpte flygplatsen av försvaret för två år sedan krävdes ett tillstånd från miljödomstolen. I den utredning som har gjorts har inte Götene kommun fått komma med synpunkter, och det är det som kommunen nu kräver att få göra, innan miljödomstolen fattar sitt beslut. Lars-Inge Knutsson säger att en eventuell framtida utbyggnad av flygplatsen vore bra för kommunen, men att det redan nu måste utredas hur det påverkar de som bor i närheten av flygplatsen, tex i Källby. - Vi vill gärna ha en bra flygplats, men det får inte innebära ökade miljöproblem för invånarna i vår kommun, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".