Skövde AIK är hittills obesegrade i fotbollsettan

Under lördagens fjärde omgång i division ett vann Skövde AIK över Västra Frölunda med 1-0. Men de tre poängen kunde lika gärna delats upp.

Siffrorna 0-0 stod sig till den 92:a minuten då inbytte Andreas Stomberg avgjorde mötet på frispark.

- Det var riktigt skönt att sätta den, säger han.

Men innan avgörandet kom var det två halvlekar som inte bjöd på något överdrivet skönspel. Skövde AIK hade det svårt att få till de farliga anfallen och Frölunda bjöd inte heller upp till något offensivt som skakade om hemmalaget. Men i några lägen hade Skövde tur då Frölunda anföll. Ett av skotten gick tillexempel i stolpe, ribban och stolpe igen framför Daniel Jönsson i hemmamålet, som senare kunde rensas bort. Det mesta av matchen utspelades sig annars på mitten av gräset och även där såg det svårt ut att få till någon struktur på spelet.

Medan Skövde AIK tog fler initiativ än gästerna i första halvlek blev laget mer passivt i den andra. Hemmatruppens tränare Gudmundur Magnusson var inte så imponerad av de 90 minutrarna.

- Det var en konstig match och vi blir passiva i andra halvlek.

Tillslut bärgade Skövde AIK trepoängaren och har hittills två vinster och två oavgjorda matcher som nykomlingar i ettan. Målskytten Andreas Stomberg är nöjd med den inledningen.

- Det är ju en drömstart, säger han.