Polisbil räddade livet på en kvinna - ambulanserna var upptagna

Snabba beslut från polis och räddningstjänsten räddade livet på en kvinna som blev påkörd i centrala Lidköping under lördagen.

Närmaste ambulans fanns i Mariestad, så kvinnan fick istället föras i polisbil till sjukhuset.

- Under lördagen var det ovanligt många allvarliga sjukdomsfall i västra delen av Skaraborg. Det var ett par transporter till Göteborg och några hem från Göteborg. De två ambulanser från Mariestad och Skövde som istället täckte Lidköpingsområdet hade tyvärr också andra uppdrag, Jan Eriksson är enhetschef för ambulansen i Skaraborg.

Den 37-åriga kvinnan blev påkörd på trottoaren på en gata i Lidköping i lördags eftermiddag.

- Hon blev illa skadad och skulle ha förblött om hon inte kommit till sjukhuset med hjälp av en polisbil, det säger Beata Oscarsson överläkare på sjukhuset i Lidköping.

Kvinnan är kvar på sjukhuset och hennes tillstånd är nu stabilt.

I Skaraborg finns 14 dygnsambulanser och dessutom en dagambulans i Skövde.

Hur det ändå kunde komma sig att västra Skaraborg var så dränerat på ambulanser under lördagen ska ambulanssjukvården och SOS Alarm nu utreda.

- Jag är mycket tacksam och glad att över att räddningstjänsten och Polisen löste uppgiften. För så här kommer det att bli ibland att vi inte alltid har tillräckligt med ambulanser och då får andra institutioner hjälpa till i samhället, säger Jan Eriksson.