Malin förträngde våldtäkt i tio år

Varje år polisanmäls ett 60-tal våldtäkter mot barn i Skaraborg, men mörkertalet är förmodligen stort och många barn förtränger vad de har varit med om. Malin Gyllensten från Tibro våldtogs när hon var barn, men förträngde vad som hade hänt, och det tog tio år innan hon började minnas

- Jag kommer ihåg att det gjorde ont, jag grät men skrek inte. Min mamma var berusad och stod i dörren och tittade på, berättar Malin Gyllensten.

Hennes uppväxt vad svår, med en alkoholiserad mamma och mycket våld i familjen. Mannen som våldtog henne var en bekant till mamman, Malin har inte polisanmält det som hände.

- Det var så länge sedan. Jag orkar inte gå igenom allt igen, förklarar hon.

Malin går och pratar med en kurator för att bearbeta sin uppväxt, och det är det hon råder andra som har utsatts för våld och övergrepp att göra- prata med andra.

- Om man inte pratar om det kan man göra saker man ångrar i efterhand. Jag har gjort självmordförsök, isolerat mig och dragit mig undan.

För några år sen var Malin med och startade upp tjejjouren i Skövde, och hon har valt att vara öppen med vad som har hänt henne, för att kunna hjälpa andra.

- Om jag kan hjälpa någon annan att våga prata om det de varit med om så är det jättebra.