Ulla Gredemyr (t.v) har utvecklat idén med sommarlovsentreprenörer i Sverige. Marie Johansson (t.h) är ansvarig för norra Skaraborg. Foto: Sarah Larsén.

20 unga driver företag i sommar

Hälften av Skaraborgs kommuner kommer i sommar att erbjuda entreprenörskap som sommarjobb, alltså att ungdomar får starta egna företag efter egna idéer.

- Ungdomarna har idéer om allt från att ta hand om pensionärer till att göra hemsidor, säger Marie Johansson ansvarig för sommarlovsentrepenörerna

I sommar kommer det finnas ungefär ett tjugotal sommarlovsentreprenörer i Skövde, Töreboda, Gullspång och Mariestad fyra kommer.

De unga företagarna får handledning och råd och så får de 2000 kronor i handen och med det i ryggen ska de klara av att genomföra sin affärsidé och gärna tjäna pengar på den.

- Men om de inte tjänat några pengar så är det ingen katastrof, säger Ulla Gredemyr som står bakom idén med sommarlovsenteprenörer och som drivit igenom det i flera andra kommuner i Sverige.

- Att vara entreprenör innebär inte bara att tjäna pengar, man får ju lära sig mycket också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista