Nya gymnasieprogrammet en flopp

Det nya entreprenörsprogrammet skulle bli en succé på flera av Skaraborgs gymnasier, men när ansökningarna nu är klara står det klart att det stora intresset från kommunerna inte delas av eleverna. 
Rudbecksgymnasiet i Tidaholm fick bara en enda sökande.

För Tidaholms del är det för andra året i rad som kommunen och skolan försöker starta upp det specialutformade entreprenörsprogrammet. Utbildningen finns på flera håll i landet och är en inritning mot företagande. Kommunen och skolan tror på idén men eleverna är inte intresserade:

– Det har inte gått så jättebra. Vi har haft svårt att rekrytera till programmet. Redan förra året var det svårt och i år blev det samma resultat, säger Johan Lindell, rektor på Rudbecksgymnasiet i Tidaholm.

Den riktade informationen och reklamen hjälpte inte. Efter två försök med klent gensvar så kommer skolan inte att göra ett tredje försök:

– Vi kommer inte att fortsätta spåret, men vi kommer inte att släppa idén. Vi tror på idén och vi tror att det är bra för eleverna, skolan och kommunen att jobba på det här sättet.

Planen är att baka in en del av entreprenörsprogrammet i den ekonomiska inriktningen på samhällsprogrammet.

- Men där är vi bara i diskussionsstadiet än så länge, säger Johan Lindell.