Misstänkt mordbrännare för skadad för häktning

Den man i 30-årsåldern som är anhållen misstänkt för att ha anlagt den grova mordbranden i Falköping tidigare i veckan är för skadad för att vara fortsatt frihetsberövad.
På fredagen fattades beslutet ställa in häktningsförhandlingen och formellt sätta mannen på fri fot eftersom mannen inte kan lämna sjukhuset.

Det var natten till i tisdags som lägenheten på Ållebergsvägen exploderade i en häftig brand och fönstren blåstes ut. Lägenheten blev helt utbränd.

Branden kunde ha fått mycket svåra följder för hela fastigheten, men genom en snabb insats från räddningstjänsten så blev skadorna utanför lägenheten trots allt begränsade.  

Mannen som bodde i lägenheten blev svårt skadad i samband med dem explosionsartade branden. Enligt polisen har han gjort vissa medgivanden till att ha anlagt branden, som polisen rubricerar som grov mordbrand.

Mannen har varit anhållen i några dagar och på fredagsförmiddagen skulle häktningsförhandlingen mot honom ha hållits, men då mannen fortfarande vårdas på sjukhus kan han inte närvara vid förhandlingar i tingsrätten.

Åklagare Lars Johansson säger till Sveriges Radio Skaraborg att han inte ser någon annan lösning än att låta mannen slippa vara frihetsberövad fram tills att mannen får lämna sjukhuset, då kommer Johansson att lämna in en ny begäran om häktning.