Den dåliga arbetsmiljön på Hjobagarn är åtgärdad

Fackförbundet Livs vill att Arbetsmiljöverket gör en inspektion på Hjobagarn, bland annat med hänvisning till att underhållet på lastbilarna är dåligt.

Mattias Jansson är en av Hjobagarns ägare och han säger att det har varit en del problem med servicen av bilarna, på grund av företagets dåliga ekonomi, men att det är åtgärdat nu.

- Det blev nog så när företaget rekonstruerades under perioden november till februari. Reparationerna uteblev av bilarna, eftersom företaget inte betalat verkstaden pengar för tidigare serviceåtgärder. Det säger Mattias Jansson delägare i Hjobagarns moderbolag Sverigebagarn

Livs regionala skyddsombud Stefan Björnberg vill att Arbetsmiljöverket ska göra en granskning av chaufförernas situation på Hjobagarn, eftersom de, enligt honom, kör med bilar som är så dåligt underhållna att bromsarna i vissa fall inte fungerar och att kontrollen av färdskrivarna är dålig.

Stefan Björnberg säger också att ventilationen på Hjobagarn måste förbättras.

Det har också åtgärdats, eftersom det har varit ett krav tidigare från Arbetsmiljöverket, säger Mattias Jansson.

- För tillfället fungerar det som det ska göra. Problemet har varit sommartid med höga temperaturer i lokalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".