Mullsjös kommunalråd kritiseras

Mullsjös politiska ledning får svidande kritik av kommunrevisionen. Bland annat får kommunalråden kritik för att de kan för lite om kommunstyrelsens ansvar och uppgifter.

Men Stefan Lindkvist, kommunalråd för Mullsjö Framtid håller inte med om kritiken. Han kallar det hela för ett personangrepp.

Stefan Lindkvist är tillsammans med moderaten Eva Nilsson kommunalråd i Mullsjö. Han är också kommunstyrelsens ordförande.

Kommunens revisorer har gjort sin undersökning efter att kommunfullmäktiges presidium bett om det, och kommentarerna man fått från tjänstemän och politiker om hur det fungerar i kommunledningen är mycket kritiska.

Svåra att nå
Ledningen saknar kompetens och engagemang, till exempel. Kommunalråden har dålig närvaro i kommunhuset, och är svåra att nå, sägs också, liksom att de inte läser sin e-post.

Kommunens fem revisorer håller i sin rapport med om del av det, bland annat när det gäller kunskapen om ansvar och uppgifter, liksom attityd och uppträdande från kommunalråden.

Stefan Lindkvist och sin sida menar att revisorernas rapport bygger på ett för litet underlag, och att det är obekväma beslut som ligger bakom.

- Det är att vi måste göra besparningar i verksamheten, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".