Pressbyrån i Tibro

Pressbyrårånarna begärs häktade

De båda tonåringar som misstänks för att ha försökt råna Pressbyrån vid Stora Torget i Tibro i torsdags kväll, har nu begärts häktade av åklagare.
Killarna är 17 respektive 19 år.
De nekar till brott.

Det var efter stängning, vid 23.30, som ett vittne såg hur sammanlagt tre personer uppträdde misstänkt bakom Pressbyrån där en ensam kvinna arbetade. Vittnet ringde polisen som grep två av dem utanför.  

Tonåringarna var maskerade och beväpnade med elpistol, batong och kniv. Båda två är hemmahörande i Falköping.

Kända av polisen
Den yngre av dem är välkänd av polisen sedan tidigare. Förra året dömdes han för inblandning i rånet av Statoilmacken i Falköping.

17-åringen är dessutom dömd för personrån i Skövde och för misshandel.

Även 19-åringen är känd av polisen sedan tidigare men han har inte dömts för brott.

Den tredje personen som vittnet såg kom alltså undan. Under natten mot fredag sökte polisen bland annat med hundpatrull efter personen, men utan resultat.

Fullbordat rån i julas
Det här är inte första gången Pressbyrån i Tibro utsätts för rånförsök. Några dagar innan julafton i fjol rånades kiosken av två unga män i rånarluvor. Rånarna fick då med sig omkring 35 000 kronor.  

Häktningsförhandlingarna kommer att genomföras sent under söndagseftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".