Fallet Britt-Marie debatterades i riksdagen

Fallet med deltidsarbetslösa Britt-Marie Samuelsson från Falköping har nu debatterats i riksdagen.
Britt-Marie, som har ett fast jobb på 75 procent, blev ju av med sin A-kassa när hon vägrade söka heltidsjobb i andra delar av landet.
Vänsterpartisten Josefin Brink ställde en fråga till arbetsmarknadsministern om det rimliga i den situationen.

Det var i början av maj som vi berättade om Britt-Marie Samuelsson som jobbar 75 procent på en byggfirma i Falköping. Arbetsförmedlingen hade då beslutat att hon inte kunde få stämpla upp de återstående 25 procenten. Anledningen till det var att hon inte ansågs stå till arbetsmarknadens förfogande om hon inte sökte lediga heltidsjobb i hela landet.  

Britt-Marie Samuelsson har en nioårig dotter som går i skolan i Falköping och ville inte tvingas flytta med henne för ett tillfälligt heltidsjobb någon annanstans. 

När frågan på tisdagen så var i riksdagen ville arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin inte kommentera det enskilda fallet, men höll med vänsterpartisten Josefin Brink om att arbetsförmedlingen bör ta hänsyn till exempelvis familjeskäl när de gör en handlingsplan för arbetssökande.

– Josefin Brink och jag kan nog bråka om mycket, men just i den här frågan ska vi nog inte behöva det faktiskt, sa Littorin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".