Gymnasielever ordnar nykter avslutningsfest för yngre

Gymnasieelever på De la Gardiegymnasiets barn- och fritidsprogram i Lidköping förbereder just nu niornas avslutningsfest. Det gör man som ett skolarbete som betygssätts.

- Det viktigaste med avslutningsfesten är att den är drogfri, tycker Stina Johansson och Mikaela Ingemarsson som jobbar med festligheterna.

Karaeoke, talangjakt, lokala band, disco och olika tävlingar. Med det lockas skolungdomar inte bara i nian utan hela högstadiet och gymnasiet. Förutsatt att man är nykter och helt drogfri är man välkommen att delta.

För elfte året står Vuxna på stan i Lidköping för en fest av det här slaget och Tommy Birgersson säger att det blivit bättre och bättre med åren, även om han ibland saknar de vuxnas engagemang mot ungdomsfyllan.

- Har vi 1500-1800 ungdomar borde vi ha lika många föräldrar, men vi nöjer oss med 10 procent. Då är vi nöjda, säger Tommy Birgersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".