Facket kräver ökad säkerhet efter rån

Polisen har fortfarande inte gripit någon misstänkt efter gårdagens cigarettrån i Skövde, när en chaufför bakbands under vapenhot samtidigt som hans bil länsades på sitt innehåll av tobaksvaror. Rånet i Skövde får nu Transportarbetareförbundet att kräva förbättrad säkerhet för chaufförer som kör stöldbegärligt gods.
- Det blir allt svårare för rånare att komma över kontanter i samhället när fler och fler betalningar sker med kort, säger Roger Svalhede på Transportarbetareförbundet. Då ger man sig istället på varor som är lätta att sälja. Två gånger inom loppet av några månader har tobakstransporter rånats i Skaraborg. Allmänt sett finns en ökande trend av hot och våld mot chaufförer på Sveriegs vägar. När det gäller stöldbegärligt gods finns det enligt Transport flera sätt att öka säkerheten, bland annat direktlarm till polisen och GPS-sändare som hela tiden avslöjar var en bil befinner sig. Nu kräver facket att arbetsgivaren gör vad som krävs för att öka säkerheten och de menar också att åkerikunderna måste acceptera att betala mer för den här sortens transporter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".